Beat the Golddiggers!!!

2016.10.22. 13:15

Tampa Bay Buccanneers - San Francisco 49'ers

Vasárnap 22.05 Santa Clara / CA - Levi's Stadium

Kedvenc csapatom nyugatra utazik, hogy az aranyásók hazájában elverjék a gyengélkedő Frisco csapatát. 

Előzmények - avagy mi történt múlt héten?

A 49'ers keleten vendégeskedett a Bills otthonában. Colin Kaepernick vezette a híradásokat, hiszen eddig csak az általa kezdeményezett himnusz alatti térdeléssel vétette magát észre. A szezont a 49'ers a Blaine Gabbert irányításával kezdte és a Bills elleni meccs volt az első ahol Colin állt be a center mögé. A meccs elején rendesen ki is fütyülték a Bills szurkolói. A harmadik negyed közepéig egész partiban volt a 49'ers ahol a meccsdöntő mommentum egy 4&1 kísérlet volt, melyet gyönyörűen kivédekezett a Bills védelme. Innen beindult a gőzhenger és potyogtak a Bills TD-k. A Frisco védelme 492 yardot engedett, melyből 313 yard futás volt. "Shady" McCoy 3 TD és 140 yardot termelt, Gillislee egy mesés 44 yardos futással szintén csinált egy TD-t és ne feledkezzünk meg a mobilis irányítóról sem, hiszen Taylor is összefutott 68 yardot. A Frisco védelme 32. a ligában futás ellen, meccsenként átlagban 174,5 yardot engedve, összességében 390 yardot engednek / meccs (27.) és 30,8 pontot (31.). A támadó oldalon az irányító csere hozhat változást hosszú távon, Kaepernick játékában is megvannak a futások, amikből a Bills ellen is csinált pár 1st down-t érő megmozdulást. 8 futásból 66 yardot termelt. A passz hatékonysága még rozsdásnak volt mondható 13/29 187 yard és 1 TD. Az 1 TD amúgy nagyon szép volt, Torrey Smith aki a ravensben nagy kedvenc volt kapta a labdát a botrány mód elváltott Bills védelemben, és egy hintába ültetett védő után egy 53 yardos TD-t szerzett. Ez szép mommentum volt. Az eddig remeklő Carlos Hyde csúnyán fennakadt a Bills front7-en, 14 futásból 52 yardot termelve.

A Bucs egy nagyon kellő és jól megérdemelt pihenőhéten (bye week) van túl. Előtte idegenben vertük a csoport rivális és az NFC trónját védő de idén inkább csak szende kismacskára hasonlító Panthers gárdáját. A bye week a pihenséről és a reményről szólt. A reményről, hogy a maródiak listájáról visszatérhet több játékosunk is. Mint ismeretes a Panthers ellen hiányzott a védőfal 3/4-e, az első és második számú futónk (Doug Martin & Charles Simms), valamint több pozíciós kulcsember. A felépülések sajnos nem úgy jöttek össze ahogy számítottuk. Személyes kedvencem Vincent Jackson egy térdsérüléssel IR listára került, azaz őt idén már nem nagyon fogjuk látni, Doug Martin a nagy pihenésben rásérült a combhajlítóra, így még nem tud visszatérni, egyedül Gerald McCoy-nak tudunk örülni, aki visszatérhet a fal közepére, hogy onnan terrorizálja a térdelő királyt. VJax pótlására újra a csapathoz került Donteea Dye, de a munka dandárja Mike Evansre fog hárulni aki így vélhetően megkapja a dupla védekezést, akinek pedig nagyon elő kellene lépnie az Adam Humphries lesz. Reményeim szerint Cecil Shorts is bevethető lesz további veterán elkapót adva a másodéves tartalékok mellé.

A fontos párharcok / meccs nyerő emberek:

Jacquizz Rodgers: 

A Frisco védelme botrány gyenge a futás ellen, így a két héttel ezelőtti MNF hősére Jacquizz Rodgersre nagy feladat hárul. A harmadik számú futónk remek munkát végzett a Panthers ellen, akiket mindenki a levegőben végez ki idén, mi megtettük ezt a földön. Rodgers 30 futásból 101 yardot futkosott össze, merem remélni, hogy ezen a meccsen nem kerül hozzá ennyiszer a labda, de minimum ennyi yardot és TD-t is szerez majd. 

Jameis & tartalék elkapók:

Jameis Winston nagyon szereti Adam Humphries-t a slot elkapónkat, akire ezen a meccsen nagyobb szerep hárulhat. Cecil Shorts is felépült a sérülésből, valamint neki ez az egy plusz hét arra is jó volt, hogy jobban elmerüljön a tampai playbookban, hiszen őt az előszezonban hoztuk el a Texanstól. Tavaly év végén is megsérült VJax, akkor az 5 meccsből három alkalommal kikaptunk. Evans játékában nem érződött a másik ikertorony hiánya, de Jameis megérezte a veterán elkapó hiányát. Jameis ezen 5 meccs alatt 56,1%-os hatékonysággal passzolt, 3 TD és 5 INT állt a neve mellett. Az irányító mutatója pedig 11 ponttal volt gyengébb mint a szezon totálja (73.1 vs. 84.2). A helyzetet nehezíti, hogy Jameis eddig "sophomore slump"-ban szenved, azaz a másodéves visszaesést nem tudta elkerülni, Dirk Koetter is kritizálta már ezzel kapcsolatban. A múlt héten volt edzőnk, jelenleg az MNF szakkommentátora Jon Gruden is a bizalom hiányáról értekezett az országos adásban, amit persze később Koetter tagadott. Egyértelmű, hogy a támadásunk a futásokra fog épülni, de ezek mellé nagyon kellene egy konzisztens és labdabiztos Jameis, aki nem adja el a labdát. 

Cameron Brate

A fenti elkapók mellett Brate játékától várok egy robbanást a meccsen. A harmadéves TE is az egyik kedvenc célpontja Winstonnak. Eddig 197 yardot és 2 TD szorgoskodott össze, de ezen most szépen javíthat. Nem hiába, betettem a fantasy csapatomba is. :) A Frisco védelme a 12. legtöbb yardot engedi a tigh endeknek. Ezt és VJax hiányát ki kell használni. Checkdown opciónak is jó lehet, ha netán szorulna a hurok.

Állítsuk meg Hyde-ot.

Bár Kaepernicknek volt egy hete hogy a kezdőkkel gyakoroljon nem hiszem, hogy jelentős előrelépés lenne majd a liga utolsó 32. helyen (yardok és passzolt yardok) álló Frisco támadó sorban, bár a tampai secondary eddig nem mutat ligaelit játékot. A múlt heti gyenge szereplés ellenére Hyde lehet az, akivel a legtöbb problémánk lehet. A futás elleni védelmünk elég szépen muzsikál, a liga egyik legjobb LB párosa múlt héten is szépen megállította Hyde-ot, amire remélem a liga egyik másik legjobb LB párosa ezen a héten is képes lesz. Lavonte David és Kwon Alexander fontos szereplői lesznek ennek a meccsnek. Nem csak Hyde ellen, hanem a nyomás ellen kimozgó Kaepernick megrendszabályozásában is. 

Nyomás!

Konzisztens pass rush! Ez az ami még mindig hiányzik a tampai védelemtől. Sajnos sok javulást nem várok Ayers hiányában, de nyomás alatt kell tartani Colint. Fusson csak az életéért! Gerald McCoy visszatér középre, Will Gholston szerencsére jól nyomja a futás ellen, múlt héten Davonte Lambert összehozott egy fumble-t, amit rögvest ellensúlyozott egy buta hibával is, amiből végül született egy Panthers TD. Pass elleni formációkban nagyon várom, hogy személyes kiskedvencem Noah Spence is letegyen végre valamit az asztalra. Ez a védelmi fal még mindig tartalékos, de elő kell lépnie végre valakinek, hogy a kellő nyomás meglegyen!

Az Aguayo saga

Roberto Aguayo nélkül sajnos nem születhet meg egy írás sem Tampa vonatkozásban. A második körös újonc rúgónk már megjárta a mennyet és a poklot is. Elég csak megnézni a múlt heti meccset, az reálisan összefoglal mindent vele kapcsolatban. Kihagyott 40 yardon belüli FG, kihagyott rúgás a meccs vége előtt 3 perccel, majd belőtt FG és három pont a meccs utolsó másodpercében...Ezek után az nfl.com "clutch player" szavazását meg is nyerte, amin mondjuk hatalmasat röhögtem... Sajnos a vezetőedzőnk Dirk Koetter sem segít sokat a gyerek lelkén, mert múlt héten még továbbra is kritizálta (teljesen jogosan) a teljesítménye miatt. Egy kickernek 40 yardon belülről nem szabad hibáznia... netán csak ha orkán tombol a meccs idején... Merem remélni, hogy a srác lelkének jót tett a meccs győzelmet hozó FG és átszakadt benne valami lelki gát.

Tipp:

9 pontos Bucs győzelem!! 

#GoBucs!!

A bejegyzés trackback címe:

https://donjohnson.blog.hu/api/trackback/id/tr6511829197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása