A Draft előtti felkészülési időszak már a véghajrába, vagy a célegyenesbe fordult.

A GM-ek és a stábtagok már látják maguk előtt a kockás zászlót, ami a Draftot jelképezi, miközben az utolsó simításokat végzik a csapatuk draft boardján a war roomban.

Mik történtek eddig?

A csapatok megfigyelői irdatlan mennyiségű játékost néztek meg élőben, vagy kazettán, az arra érdemesekről elemzéseket, anyagokat gyűjtöttek. A college futball szezon zárása és az NFL szezon vége után volt egy East-West Shrine game ami pont Tampa mellett került megrendezésre, itt a nem első vonalas játékosok mérhették össze tudásukat, mutathatták meg magukat élőben a megfigyelőknek. Majd jött a Senior Bowl, ahol már a krém képviseltette magát, kiegészülve az East-West néhány kiemelkedő tehetségével. Az NFL Combine során azon izgulhattunk, hogy ki volt a leggyorsabb a 40 yardos futások során, ki mennyivel nyom fekve, illetve milyen messze/magasra ugrik. Élő közvetítés napokon át, ahol az elemzők osztották az észt, vagy a hülyeségeket. A játékosok nagyokat ugorhattak előre vagy zuhanhattak a mélybe, egy-egy kiemelkedő vagy rossz produkció után.

A csapatoknak itt lehetőségük volt interjúk során egy az egyben leülni a játékosokkal, ahol előkerültek példának okáért olyan kérdések, hogy az adott tehetség netán meleg-e és férfiakhoz vonzódik, vagy ha meg kellene ölnie valakit, akkor azt késsel vagy pisztollyal tenné-e meg?!

Képtelenségnek hangzanak ezek, de az NFL csapatok szeretnék elkerülni a problémás játékosokat. Hiába lehet valaki tehetséges, ha valami baj van körülötte. Aki ilyen jellegű cikkeket olvasgat, gyakran találkozik az „off-field issues” megnevezéssel. Például az én egyik személyes kedvencemnél is nagyon sok elemző pálcát tört már, mert az Ohio State egyetemről kicsapták két pozitív ecstasy teszt után (Noah Spence), de például a nehezen leírható/kimondható Robert Nkemdiche is balhés játékosként van elkönyvelve.

A combine után a csapatoknak lehetőségük van 30 játékossal interjúzni, ezzel párhuzamosan minden egyetem megtartja a saját „Pro Day” rendezvényét, ahol gyakorlatilag hasonló feladatokat csinálnak mint a Combine során. A csapatokra van bízva, hogy ide delegálnak-e valakit vagy sem. Egy-egy kiemelt egyetem (pl idén az Ohio State vagy Florida State) vagy játékos (pl. Tunsil) rendezvényén fürtökben lógnak a GM-ek, vezetőedzők, pozíciós edzők, játékos megfigyelők és persze a média is élőben tudósít.

Mi történik még?

Amikor lecseng az összes Pro Day, akkor már gyakorlatilag csak az interjúkból van hátra pár darab, valamint az érdekes tehetségek teljes múltját tárják fel a csapatok. Senki se legyen naiv, itt magánnyomozók kutakodnak, beszélnek volt edzőkkel, csapattársakkal, szomszédokkal, haverokkal, volt barátnőkkel, egy szóval mindenkivel. Nagyon komoly kutató munka zajlik. És nem csak azért, hogy kiderüljön, hogy ki potenciális asszony-verő, hanem a pályát nyújtott teljesítményt is még tovább elemzik a meccs összefoglalókról és egyéb anyagokról.

A médiában pedig zajlik a porhintés meg a mellébeszélés. Nem, nem azt a játékost akarjuk draftolni, ő minket nem érdekel, minket inkább egy másik érdekel… vagy minket itt semmi sem érdekel, hanem inkább elcserélnénk a draft jogunkat.

Az eddigi információk alapján melyik játékossal tartott a Tampa egyéni interjút?

  • Vernon Hargreaves III (CB / Florida)
  • Myles Jack (LB / UCLA)
  • Emmanuel Ogbah (DE / Oklahoma St)
  • Noah Spence (DE / Eastern Kentucky)
  • Sheldon Rankins (DT / Louisville)
  • Vonn Bell (S / Ohio State)
  • Cyrus Jones (CB / Alabama)
  • Xavien Howard (CB / Baylor)
  • Robert Nkemdiche (DL / Ole Miss)
  • Aaron Wallace (LB / UCLA)
  • Antwione Williams (LB / Georgia Southern)
  • Jonathan Jones (CB / Auburn)
  • Ryan Smith (CB / N.C.Central)

Ha valaki talál közöttük egy támadót, akkor tegye fel a kezét! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://donjohnson.blog.hu/api/trackback/id/tr518575782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása